Lehetsz gazdag vagy szegény,járhatsz a parkban,erdőben és a saját kertedben,a kullancs nem válogat! Kong a vészharang! Támogassa StartUp vállalkozásunkat a kullancsgomba gyártásának elindításában vagy támogassa a MOTKA Egyesületet a további kutatásokban.Lehetsz gazdag vagy szegény,járhatsz a parkban,erdőben és a saját kertedben,a kullancs nem válogat! Kong a vészharang! Támogassa StartUp vállalkozásunkat a kullancsgomba gyártásának elindításában vagy támogassa a MOTKA Egyesületet a további kutatásokban.Betegségek, fertőzések és vírusok

A Kullancsgomba – ”Tick-Nix” nem a betegségre, hanem a kullancsokra van hatása, viszont a betegséget hordozó kullancs rejtőzködő életmódban él, akár az Ön életterétől pár méterre vagy közelebb! Védekezés hiányában, itt megtudhatja milyen veszély fenyegeti Önt és Családját!

NE HASZNÁLJON FEL AZONNAL FRISS HÚST!

A Krími-kongói vérzéses láz (CCHF) megelőzése a friss húsnál: javasoljuk, hogy az elkészítés előtt hűtve tárolja legalább 24 óráig a vírusok elpusztítása miatt. Hangsúlyozzuk, hogy a friss termelői hús Krími-kongói vírus (CCHF) hordozó is lehet. A környező országokban a kérődző állatok között a fertőzött kullancsok miatt terjed a betegség. A vírus embert és állatot egyaránt fertőz. A hentesek, az állatok feldolgozásával foglalkozók és a családtagjaik kiemelt fertőzésveszélynek lehetnek kitéve. Védőszemüveg, védőkesztyű és megfelelő védőruházat nélkül ne dolgozzon friss hússal és más élőállat maradványával.  A megfertőződéshez elég egy kézre fröccsent vér, vagy egy sérülés a kézen. A Krími-kongói vérzéses láz (CCHF) cseppfertőzéssel terjed tovább. Krími-kongói vérzéses láz (CCHF) akár halálhoz is vezethet!

Fékezze meg a betegséget...

A kullancsok körülbelül 300 betegséget, fertőzést és vírust terjesztenek a földön! Védekezzen a kullancsgomba - "Tick-Nix" segítségével, fékezze meg a betegséget, fertőzést és vírust hordozók terjedését. 

Populáció körforgása

Rejtőzködő életmódjuk miatt észrevétlenek. Egy kullancs 22.000 petét is lerak évente. Hideg ellen jól tudnak védekezni, mert tartós +7 celsius fok alatt meleg helyet keresnek maguknak és ott elbújva várják meg, hogy ismét tartós +7 celsius fok feletti idő legyen.

Ruházat

Kirándulás vagy kerti munka? Kimegyünk a boltba? Levisszük vagy kivisszük a kutyát sétálni? Sportolás, akár a sportpályán? Már teljesen mindegy!  Mindig át kell vizsgálni magunkat és a ruházatunkat tetőtől-talpig mindig, mindenkor!

Testünk

Testünket, főleg a hajlatokat, fejünket nagy odafigyeléssel vizsgáljuk át vagy kérjük családtagunk segítségét! Kezelőorvosát MINDIG tájékoztassa, ha megcsípte bármikor is egy kullancs!

Kullancs veszély

Krími-kongói vérzéses láz vírus és
fertőző agyhártyagyulladás veszély

Március


Lárva szakasz

Nimfa szakasz

Felnőtt szakasz

Támogassa a kutató szervezetet

MOTKA Egyesület

Magyarországi Természet-, Környezet-, Állat-, és Árvízvédelmi Egyesület

Támogassa StartUp vállalkozásunkat

- RedBerry TickEx Kft.

- pay pal

Partnereink: